Partners

Het Melius-partnerschapslandschap

Fibrecount België & Frankrijk

Voor dit project was het belangrijk om af te stemmen met de belangrijkste stakeholders (labgebruikers en kwaliteitsbeheer). Daarenboven was het identificeren en begrijpen van de basisbehoeften onontbeerlijk om de werkprocessen te kunnen ondersteunen en deze te vertalen richting de ontwikkelaars. Het ontwikkelen van een grondig begrip van de lab workflow naast uitstekende relaties met alle partijen waren onmisbaar voor het succes van deze implementatie.

Wit-Gele Kruis

Om onze publieke partner, Het Wit-Gele Kruis Oost-Vlaanderen, een competitief voordeel te laten behouden binnen de thuiszorgmarkt in België, moesten zij hun manier van werken digitaliseren. Alle dossiers moesten toegankelijk zijn op een tablet-applicatie genaamd EVD (=Elektronisch Verpleeg Dossier). Nadat het volledige project op het niveau van de Wit-Gele Kruis Federatie mislukte, besloot Wit-Gele Kruis Oost-Vlaanderen het EVD-project op eigen niveau aan te pakken. Dit is waar Melius instapte en gevraagd werd om het programmamanagement voor dit volledige project uit te voeren.

Bpost

Melius werd ingehuurd om het hele project te beheren volgens de Prince2-methodologie in combinatie met de OUM Cloud-methodologie op basis van de best practices van Oracle. De PM deliverables waren onder andere het Project Initiation Document (PID), een gedetailleerd Project Plan van beide (FCCS & EBPCS) fases, het dagelijks Project Management van het projectteam, het identificeren van issues/risico’s, het definiëren van change requests etc. Daarnaast was algemeen Project Management vereist dat het beheer omvat van de gedetailleerde scope, planning, budget, rollen en verantwoordelijkheden, kwaliteitsnormen, procedures enz. om het succes van het project in het algemeen te verzekeren.

Onze partners

Melius biedt ervaren, leveranciersonafhankelijke en sectoroverschrijdende middelen voor Project-/Programma-/Change Management om alle aspecten van een implementatie en procesassistentie te beheren om uw bedrijf te helpen de vereiste verandering met succes door te voeren.

Wij werken nauw samen met personen van alle divisies en afdelingen en coördineren een efficiënte en accurate informatiestroom tussen alle projecthouders. Afhankelijk van de sector en de bedrijfsstructuur kunnen wij ons richten op één project of meerdere projecten en hun respectievelijke tijdschema's en verantwoordelijkheden behandelen. 

 

Onze publieke partners

Onze private partners